Om livet, mest som moderat miljöpolitiker

tisdag 28 april 2009

Regionfullmäktige i Vänersborg

Idag är det åter dags för en dag med regionpolitik i Vänersborg.

På dagordningen idag står Revisionsberättelse för 2008 års verksamhet, Årsredovisning för VGR 2008, Tidigareläggning av utbyggnad E6 - Lundbyleden och väg 155 Torslandavägen, Tecknande av hyresavtal i strategiska lägen - Lundby Sjukhus, Övertagande av OLA-stiftelsen från Göteborgs stad, Anvar för strålterapiverksamheten vid Södra Älvsborgs Sjukhus, Ny styrelse för Angereds närsjukhus, Uppfölning av fullmäktigeberedningarnas förslag, Försäljning av Restad Gård..

Mötet börjar med frågor och interpellationer och det brukar ibland hålla på ända fram till lunch.. vilket innebär att de flesta ledamöterna sitter lite förstrött och surfar, läser tidningen osv. för det är sällan särskilt intressanta frågor..

En miljöpartist frågade varför det är så skev representation av kvinnor i styrelserna för inkubatorerna (som jobbar med nyföretagandet), tydligen består de nästan uteslutande av män..

Lisbeth Sundén-Andersson (m) ställde frågan hurvida VGR är förberedd för att hantera en s.k pandemi. Detta mot den bakgrund att vi nu står inför en ny smitta den s.k svininfluensan. Svaret blev att vi i nuläget kan känna oss trygga, och i det fall att vi misstänker oss smittade ska vi söka oss till infektionskliniken, inte till vårdcentraler eller aktutmottagningar

Inga kommentarer: