Om livet, mest som moderat miljöpolitiker

tisdag 3 februari 2009

Regionfullmäktige i Vänersborg

Idag sitter vi i Vänersborg och diskuterar regionpolitik, som vanligt går det att följa via webb-TV om man nu inte har något annat spännande att göra..

På dagens dagordning står bl.a revidering av internationell policy för Väatra Götalandsregionen, Anpassning av Frisktandvård, justering av prislistan för vuxentrandvård, utvärdering av tvådagars höstmöte med regionfullmäktige, Ansökan om självständighet för Agnesbergs folkhögskola, utveckling av primärvården i Västra Götalansregionen (införande av vårdval VG Primärvård) och så slutligen behandlingen av min Balimotion..

Men, inledningsvis så hanterar vi enkla frågor och interpellationer (enkel fråga = en debatt mellan enbart frågeställaren och ansvarig politiker).

13:24
Nu startar debatten inför dagens stora fråga; VG Primärvård. Vad handlar då detta om? Jo, det handlar om att man ställer om systemet för primärvården (jourcentraler etc.) till att fungera inom ramen för ett valfrihetssystem (LOV = Lagen om valfrihetssystem). Det är klart att detta är en omfattande kursändring för en så stor och omfattande verksamhet som Västra Götalandsregionen, här finns ju ändå ca 50 000 anställda inom regionen..

Men, det är ändå en kursändring då makten över sjukvården nu förflyttas till patienterna, som med sina fötter kan välja det alternativ som passar dem bäst.

Talarlistan är ungefär 20 namn lång, så vi ser fram emot en lång och spänstig debatt.. Vad jag har hört så är alla positiva utom Miljöpartiet (som vanligt).

Själv ser jag fram emot att man kan köpa en pryl som man kopplar till datorn där man kan andas in, ta blodprov, blodtryck mm - så att man inte ens behöver åka till jourcentralen.. Har hört ryktas om att det finns ngt i den stilen på Irland (av alla ställen..).

2 kommentarer:

Anonym sa...

bajs

Anonym sa...

Dragon age