Om livet, mest som moderat miljöpolitiker

tisdag 31 mars 2009

Regionfullmäktige i Vänersborg

Dagordningen för dagens Regionfullmäktige (som som vanligt kan följas via webbTV) toppas av frågan om att starta en utredning om en utökad regionbildningen med att lägga samman Västra Götalandsregionen med Värmland.. En fråga som jag tror inte minst Värmlänningarna följer, i Karlstad finns det en Alliansblogg som är väldigt aktiv... Där finns ju sen en väl fungerande Allianssamverkan, något som väl blir en intressant fråga för den fortsatta processen..

För övrigt ska vi hantera en rapport från en tilllfällig beredning om "arenor för förståelse mellan proffession och politik", Folkhälsopolitisk policy, Finansieringsprinciper/modell för serviceverksamheten, Investeringar inom NU-sjukvården, tidigareläggning av fastighetsunderhåll, Bistånd i form av hälso- och sjukvård till skadade barn i Gaza, samt ett antal motioner, interpellationer och frågor..

Så, det blir en intressant dag..

13:00 får vi information om det nya telefonnummret till sjukvårdsupplysningen 1177 som införs från och med imorgon.. här kommer man också att kunna boka tid, söka information mm via http://www.1177.se/ , detta samlas nu i en gemensam portal.

Värmlandfrågan bjöd på en lång debatt, ska man sticka upp ett finger i luften och vädra en trend kan man väl säga att det finns en positiv grundton, men tveksamheter och en känsla av att man inte har jättebråttom med processen. Beslutet vi tog med en votering (där endast Sjukvårdspartiet hade avvikande åsikt) visade på en eninghet och löd;

1. Regionfullmäktige beslutar att utreda en regionbildning Västra Götaland-Värmland.
2. Regionstyrelsen får i uppdrag att use en utredningsgrupp.
3. Regionstyrelsen får i uppdrag att tillkännage Regionfullmäktiges ställningstagande för Regeringen.

Så långt ok. Vad detta sen i praktiken landar får den fortsatta processen visa oss, eller ska vi kalla det resan?

16:00 fortsätter så interpellationsdebatten, och vi skruvar oss i bänkarna.. alla vill hem.

Inga kommentarer: