Om livet, mest som moderat miljöpolitiker

onsdag 28 januari 2009

Ung Energi -ett samtal med ungdomar om framtiden och klimatet

Har idag haft förmånen att i delprojektet Ung Energi få träffa engagerade ungdomar i Uddevalla för att diskutera klimat och energifågan inom ramen för den regionala dialogen Smart Energi. Det ger mig otroligt mycket att få tillbringa några timmar tillsammans och lyssna på, fundera och diskutera om framtidens lösningar. Dagens ungdom är så duktiga, pålästa, omvärldsorienterade, engagerade .. ja, det är verkligen en sann kontrast till min vardag..

Här är ett lösblad som på ett spännande sätt beskriver hur samverkan mellan olika aktörer kan leda till utveckling; en tusenfoting i ständig rörelse, där alla delar av kroppen hänger ihop..
Själva mötet har ett spännande och kreativt upplägg, med varvade små korta workshops, diskussioner och praktiska övningar. Det som slutligen knyter ihop hela tillställningen är att de medverkande själva skriver och ritar på en plastpåse som tejpas ihop och tillslut blir till en stor "ballong" med ett budskap.

Samtalen där på golvet, när vi klipper i plastpåsar och tejpar blir väldigt givande. Det är verkligen märkligt att det blir så mycket lättare att fundera och diskutera, när man har något att pyssla med samtidigt.. Ballongen ovan är resultatet från Ung Energis möte i Bengtsfors , den följde med och svajade i bakgrunden för dagens övning..

Inga kommentarer: