Om livet, mest som moderat miljöpolitiker

onsdag 12 november 2008

Diversearbetare inom samhällsutveckling..

Igår var jag på kulturrådslaget i Göteborg, temat var "kulturens roll i samhällsutvecklingen". Man skulle kunna säga att det är kulturberedningens svar på SMART-dialogen. En träff där kommunernas aktiva (både politiker och tjänstemän) träffades tillsammans med regiondito för omvärldsanalys och strategiska samtal.. Spännande att se ett antal miljöpolitiker på plats. Kulturen är utan tvekan en del av den hållbar utvecklingen.

Sammanfattningsvis; En bra dag, fick några bra kontakter. Bjöd t.ex Kulturnämndens ordförande Lars Nordström till Kungälv för ett första förutsättningslöst samtal om vår utveckling av Fästningsholmen.

Att summera en sånhär dag är svårt, men det kanske mest talande var väl det gamla vanliga.. gubbar, gubbar och åter gubbar.. Det känns inte särskilt kreativt och framåtsyftande att se dessa gubbs, sitta där framme på paneldebatten och känna att : är detta vad vi kan erbjuda som politisk ledning för kulturen i regionen..?! Erik Blix pressade på panelen med just den frågan från publiken, men panelen valde att inte fånga bollen utan studsade den med inlägg som; men vi satsar jättemycket på ungdomskultur..

Suck, ja, ja det lär ju inte bli någon kioskvältare än på några år..

Inga kommentarer: