Om livet, mest som moderat miljöpolitiker

måndag 3 november 2008

Kyrkopolitiker på hemmaplan..

Imorgon ska jag vara kyrkopolitiker på hemmaplan, det är faktiskt första gången jag ska träffa aktiva människor här hemma i Kungälv för att prata kyrkopolitik.. Jag är inbjuden till Samfällda Kyrkofullmäktige i Solberga och Hålta för att berätta lite om livet i Kyrkomötet.

Ska bli spännande, hoppas att det blir fler tillfällen till detta, eftersom det är jätteviktigt, inte minst med tanke på den stora förändringsprocess som Svenska Kyrkan befinner sig i.

Det som komplicerar det hela är att det inom kyrkan finns en helt otroligt omfattande hierarki av förtroendevalda. Det är ungefär lika många förtroendevalda som aktiva numera.. Och, det är inte svårt att räkna ut att för framtiden kommer det inte att vara möjligt att ha det på det viset.

Ett av problemen är att kyrkans sätt att leda och organisera sitt arbete är så generationsanknytet. Det är svårt det här med engagemang.. Kyrkan står nu inför en omfattande generationsväxling och därmed obönhörlig anpassning till dagens (något mer moderna) sätt att jobba och utveckla verksamhet.. Fantastiskt spännande process.

Inga kommentarer: